• nl
beeldband

CLARIAH Toogdag / Lancering Media Suite

5 april 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
05-04-2019
10:00 - 16:30

Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid


CLARIAH-CORE liep officieel 31 december 2018 af. Vanaf 1 januari 2019 is de opvolger CLARIAH-PLUS actief. Om dit heugelijke feit te vieren, is er een uitgebreide CLARIAH Toogdag op 5 april 2019.

Tijdens de CLARIAH Toogdag lanceren CLARIAH en Beeld en Geluid de Media Suite, een state-of-the-art online omgeving die het mogelijk maakt om onderzoek uit te voeren met grootschalige multimediale erfgoedcollecties. De presentatie is in handen van professor Digitaal Erfgoed aan de Universiteit van Amsterdam, Julia Noordegraaf.

Over de Media Suite

Op dit moment stellen Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Eye Filmmuseum, Data Archiving and Networked Services (DANS) en de Koninklijke Bibliotheek delen van hun collecties beschikbaar. Onderzoekers kunnen putten uit een grote schat aan multimediale data bestaande uit onder meer radio, televisie, film, oral history, kranten, omroepgidsen, kijk- en luistercijfers, filmposters en foto’s. Dankzij Artificiële Intelligentie, zoals spraak- en beeldherkenning om geautomatiseerd collecties te beschrijven maakt de Media Suite fijnmazig zoeken en ‘data science’ mogelijk.

Meer informatie

In het programma komt verder aan bod:
• Wat is er allemaal gedaan in CLARIAH-CORE?
• Welke elementen van de CLARIAH infrastructure worden al door anderen gebruikt?
• Wat gaat er in CLARIAH-PLUS gebeuren?

De dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de CLARIAH-infrastructuur.

Bekijk het hele programma op de website van CLARIAH.

Gecategoriseerd in :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top