• nl
beeldband

AVA_Net training preserveringsmetadata

6 maart 2019 Gepubliceerd door Laat uw gedicht achter
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
06-03-2019
10:00 - 17:00

Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid


Op woensdag 6 maart 2019 organiseert AVA_Net een training over preserveringsmetadata. Tijdens deze dag krijg je antwoord op vragen als: wat zijn preserveringsmetadata en waar heb je ze voor nodig? Welke belangrijke informatie zit in een digitaal bestand verstopt en hoe representeer je dat in een model als PREMIS?

De training wordt gegeven door experts van Beeld en Geluid met ruime ervaring op het gebied van preserveringsmetadata. Zij benaderen het onderwerp elk vanuit hun eigen specialisme en koppelen de theorie aan praktijkvoorbeelden. De training biedt bovendien aandacht aan de eigen casussen van de deelnemers. Lees hieronder meer over de trainers, en meld je aan.

Marjolein Steeman
Marjolein werkt aan verschillende projecten op het gebied van preservering en metadata. Zij ontwikkelt en implementeert preserveringsplannen voor nieuwe formaten en archiefdiensten.

Daniel Steinmeier
Daniel speelde een leidende rol in het vertalen van de technische- en informatiemanagementeisen voor een TDR, naar de functiespecificaties van het nieuwe MAM-systeem van Beeld en Geluid.

Yvette Hollander
Yvette is gespecialiseerd in collectiebeheer, metadatabeheer en physical asset management. Tijdens de training presenteert zij een use case over hoe Beeld en Geluid omgaat met preserveringsmetadata.

Meer informatie

AVA_Net is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland en maakt deel uit van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Je kunt je tot en met vrijdag 15 februari inschrijven voor deze training. Er is plek voor maximaal 15 deelnemers, de selectie gebeurt zo nodig op basis van motivatie en achtergrond. Heb je vragen? Mail dan naar info@avanet.nlMeld je hier aan voor de training.

Categorie :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *Translate »
Top