• nl
beeldband

AVA_Net symposium

20 juni 2019 Gepubliceerd door
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20-06-2019
09:30 - 17:00

Locatie
Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid


AVA_Net is de netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland en organiseert op donderdag 20 juni 2019 weer een gloednieuw AVA_Net Symposium.

Deze keer staat het thema “audio-archivering” centraal. Want video is beeld, maar audio is verbeelding. Tijdens het symposium staan we stil bij archivering van zowel analoge als digitale audio. Daarnaast kijken we naar het verbeteren van toegankelijkheid en onderzoeken we creatieve vormen van hergebruik van geluidscollecties. Wat zit er in de audio-archieven, welke standaarden zijn gangbaar en hoe verloopt het proces van beschrijving? Aandacht zal er bovendien zijn voor de viering van 100 jaar Nederlandse radio.

De registratie is inmiddels geopend. Meld je aan via www.avanet.nl/symposium

Programma

De twee keynotes van het symposium zijn bevestigd. Richard Ranft is Head of Sound and Vision bij de British Library en vertelt over zijn centrale rol in het Britse project Unlocking our Sound Heritage. Jan Douwe Kroeske en Harm de Kleine van productiebedrijf Double 2 vertellen over het omvangrijke archief van de 2 Meter Sessies dat nu gedigitaliseerd wordt om verlies te voorkomen.

Dit en meer wordt tijdens het AVA_Net Symposium onder de loep genomen. Houd de website van het AVA_Net Symposium in de gaten voor nieuwe programma updates.

Categorie :

Commententaren zijn gesloten.Translate »
Top