beeldband

Vacature: Technisch Projectleider data-aggregatie

15 January 2020 Published by

Deel jij onze passie voor open data en heb je affiniteit met de culturele erfgoedsector? Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid zoekt een Technisch Projectleider data-aggregatie voor meerdere informatiemanagement-gerelateerde projecten van het Netwerk Digitaal Erfgoed en de aansluiting hiervan op de nationale onderzoeks- en erfgoedinfrastructuur (CLARIAH Mediasuite) en de interne infrastructuur van Beeld en Geluid.

Focus: gedistribueerd netwerk van erfgoedinformatie

Als Technisch Projectleider stuur je op hoofdlijnen meerdere informatiemanagement-gerelateerde projecten van het Netwerk Digitaal Erfgoed aan. Je werkt ook aan het aansluiten van deze projectresultaten op de nationale onderzoeks- en erfgoedinfrastructuur (CLARIAH Mediasuite) en de interne infrastructuur van Beeld en Geluid.

Vanaf 2018 maken alle nieuwe digitaal erfgoedprojecten in Nederland gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen uit het gedistribueerd netwerk van erfgoedinformatie van Netwerk Digitaal Erfgoed. Bouwstenen van dit netwerk zijn een Register voor Collecties, het Termennetwerk en Linked Open Data uit bronsystemen. We zijn bezig met verschillende activiteiten om deze bouwstenen werkend te krijgen en in gebruik te laten nemen door het erfgoedveld. Je coördineert het Register en het proof-of-concept van het Termennetwerk. Voor beide projecten geldt dat er gedegen voorwerk is gebeurd en dat ze in de loop van 2020 dienen te worden opgeleverd.

Je focus is om de projecten op koers te houden samen met de producteigenaren bij Beeld en Geluid en de domeinmanager Digitaal Erfgoed Bruikbaar.

Werkzaamheden

Je bent werkzaam bij Beeld en Geluid in Hilversum, waar je aanstelling verdeeld is. De helft van je werktijd besteed je aan het coördineren van de NDE-werkzaamheden; de andere helft gaat op aan de verbinding van deze projectresultaten met de nationale infrastructuren (waaronder CLARIAH) en die van de organisatie zelf. Vanwege het netwerk zal je regelmatig buiten de deur werken, minimaal één dag per week in Den Haag. Je bent dan ook ingesteld op flexibel werken.

Meer informatie

Heb je belangstelling voor deze functie? Lees de hele vacaturetekst op de website van Beeld en Geluid. Reageren kan tot 24 januari.

Categorised in:

Comments are closed here.Translate »
Top