beeldband

Schrijf je in: Summerschool web- en social media archivering

10 March 2020 Published by

Op 25 en 26 juni organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een summerschool voor instellingen die willen beginnen met het archiveren van websites of sociale media.

Foto: CC-by-SA, Sebastiaan ter Burg

Kennis delen vanuit de projecten

Het wereldwijde web presenteert erfgoedinstellingen met enorme uitdagingen. De hoeveelheid en snelheid waarin materiaal wordt geproduceerd én weer verdwijnt is ongeëvenaard. Daarnaast maakt de flexibiliteit van webtechnologie het ingewikkeld om te standaardiseren. Binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed worden er twee projecten uitgevoerd over webarchivering en over sociale media archivering. Vanuit de kennis die is opgedaan in die projecten organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed, samen met de Koninklijke Bibliotheek en Beeld en Geluid, deze summerschool: twee dagen waarin we je onderdompelen in de theorie en praktijk van webarchivering.

Programma en deelname

We hebben een programma vol met interessante sprekers en je gaat zelf aan de slag met een praktijkopdracht. Het aantal deelnemers is beperkt, dus geef je snel op. Om zoveel mogelijk instellingen te laten profiteren van deze summerschool, kan er per Nederlandse erfgoedinstelling één deelnemer meedoen.

Lees meer over het programma en deelname

Categorised in:

Comments are closed here.Translate »
Top