beeldband

Presentatie van SAP Jaarboek 19 Preserveren

6 November 2018 Published by Leave your thoughts

Op donderdag 29 november, tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid, presenteert de Stichting Archiefpublicaties haar Jaarboek 19 Preserveren, Stappen zetten in een nieuw vakgebied. De presentatie van het jaarboek vindt plaats tijdens een bijeenkomst in het Amsterdam Museum, georganiseerd door de Stichting Archiefpublicaties en het Netwerk Digitaal Erfgoed. Naast een toelichting op het jaarboek en de officiële presentatie geven vier auteurs een korte presentatie in aansluiting op hun artikel. 

HIER VIND JE HET PROGRAMMA
Opgeven kan via info@archiefpublicaties.nl

29 november: Werelddag van de Digitale Duurzaamheid

De Werelddag van de Digitale Duurzaamheid (voorheen International Digital Preservation Day) vindt ieder jaar plaats op de laatste donderdag van november. Dit jaar vieren we de dag op 29 november. We staan dan stil bij wat we met elkaar al hebben bereikt en hopen nog meer bewustzijn en betrokkenheid te creëren voor wat ons in de komende jaren nog te doen staat om ons maatschappelijke digitale geheugen (archieven, bibliotheken, AV/media, cultuur en wetenschap) voor de toekomst veilig te stellen.

Deelnemen aan de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid?

Doet jouw instelling ook mee aan dit internationale initiatief? Je kunt jouw steun betuigen op meerdere manieren:

  • Het organiseren van een themabijeenkomst.
  • Het plaatsen van een blog, nieuwsbericht (m.b.v. het sjabloon), video of agenda-item op jullie website.
  • Het publiceren van een artikel in aanloop naar 29 november.
  • Twitter mee op 29 november met een foto van jouw of jullie inspanningen voor digitale duurzaamheid die dag, bijvoorbeeld van je werkplek, met #WDPD2018.

En natuurlijk is er ook ruimte voor andere ideeën. Laat het ons weten via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. We kunnen helpen bij het verspreiden van jullie initiatief en nemen jouw instelling op in onze website.

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top