beeldband

Nomineren gestart voor Digital Preservation Awards 2020 

12 June 2020 Published by Leave your thoughts

Alleen het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data dingt mee naar de internationaal befaamde Digital Preservation Awards (DPA). Nomineer het beste Nederlandse initiatief vóór 10 augustus 2020 en schroom daarbij niet om je eigen onderzoek of project te nomineren. 

De afgelopen twee edities behoorden Nederlandse inzendingen steevast tot de finalisten. En in 2016 namen twee Nederlandse inzendingen de Awards voor Research and Innovation en voor Safeguarding the Digital Legacy mee naar huis. De kans op succes is dus groot.

Prominente erkenning

Bij de Digital Preservation Awards draait het om de zoektocht naar het beste werk op het gebied van duurzame toegang tot digitale data, wereldwijd en in alle sectoren. De awards worden iedere twee jaar uitgereikt en zijn de meest prominente erkenning van personen of organisaties die een belangrijke en innovatieve bijdrage leverden aan het behouden van ons digitale erfgoed.

Het Netwerk Digitaal Erfgoed werkt al jaren actief samen met de Digital Preservation Coalition, hoofdorganisator van de DPA. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats tijdens de Werelddag van de Digitale Duurzaamheid op 5 november 2020.

Zes categorieën

Naast de DPC Fellowship Award, die in 2018 door de Nederlandse Barbara Sierman werd gewonnen, zijn er dit jaar awards in zes categorieën:

  • Collaboration and Cooperation;
  • Research and Innovation;
  • Teaching and Communications (gesponsord door het Netwerk Digitaal Erfgoed);
  • Most Distinguished Student Work in Digital Preservation;
  • Safeguarding the Digital Legacy;
  • Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector.

Een anders dan anders uitreiking

In 2020 ziet de feestelijke uitreiking van de awards er net iets anders uit dan tijdens vorige edities. Verdere details volgen door alle coronaperikelen op een later moment.

Meer informatie

Op de website van DPC lees je meer over de nominatieprocedure, de prijscategorieën en de winnaars van de Digital Preservation Awards in 2018. Nomineren kan tot 10 augustus.

Op de hoogte blijven? Abonneer je op onze maandelijkse nieuwsbrief!

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top