beeldband

Nationaal Archief publiceert voorkeursbestandsformaten

15 December 2016 Published by

Het Nationaal Archief heeft een lijst gepubliceerd met voorkeursbestandsformaten en geaccepteerde bestandsformaten, met een onderbouwing ervan. Deze lijst is primair gericht op de organisaties die hun archief overdragen aan het Nationaal Archief, maar is daarnaast ook interessant als input of vergelijkingsmateriaal voor andere collectiebeherende instellingen.

Voorkeursformaten

Het e-Depot van het Nationaal Archief kan digitale informatie in allerlei vormen en in allerlei formaten ontvangen, duurzaam bewaren en beschikbaar stellen. Maar met het oog op digitale duurzaamheid heeft het Nationaal Archief wel een aantal voorkeuren voor formaten waarin informatie wordt aangeleverd. Met behulp van deze lijst kunnen zogenaamde ‘zorgdragers’ al bij de creatie van hun informatie rekening houden met duurzame toegankelijkheid.

Preservation Policy

Het document Voorkeursformaten Nationaal Archief (PDF) is een uitwerking van de preservation policy (PDF) van het Nationaal Archief. De preservation policy beschrijft het overkoepelende preservationbeleid: de wijze waarop het Nationaal Archief de digitale informatie die zij beheert, authentiek en bruikbaar houdt. Lees verder op het website van het Nationaal Archief.

 

Categorised in:

Comments are closed here.Translate »
Top