beeldband

Leren Preserveren in Zwolle een groot succes

10 December 2019 Published by

3 december was de laatste cursusdag van de najaarscursus Leren Preserveren. Hiermee hebben weer 14 deelnemers succesvol de driedaagse training afgerond. Het Historische Centrum Overijssel was deze keer mede-organisator en gastheer van de training.

Enthousiaste cursisten geven een 8,2

De cursisten in Zwolle beoordelen de training met een 8,2. Van de 6 cursussen die zijn gegeven is dit het hoogste cijfer tot nu toe. Binnen de cursus werken we veel met feedback op de leerervaringen. Zo kregen we in Zwolle nuttige tips om programma en structuur aan te scherpen. Daarmee gaat het team Leren Preserveren aan de slag om de cursus opnieuw op een hoger niveau te brengen.

De cursisten waarderen het bespreken van de lesstof binnen de groepscursus. Ook het optreden van coaches en experts zorgt ervoor dat zij met veel bruikbare en toepasbare kennis en inzichten terugkeren naar hun praktijk. De expertsessies over duurzaamheidsbeleid (Barbara Sierman, Koninklijke Bibliotheek), webarchivering (Jesse de Vos, Beeld en Geluid) en e-mail archivering (Vincent Hoolt, Nationaal Archief) werden goed ontvangen.

Verspreiding van kennis in het netwerk

Rafaat Alebate van Historisch Centrum Overijssel: ‘Het was een hele interessante groep, waarvan de helft uit Overijssel kwam. Mooi dat dit onderwerp in onze provincie zo zichtbaar is. Ik heb gezien dat er voor deze editie van de training veel animo was, wat ons als mede-organiserende partij goed doet.’

De ervaring in Zwolle toont aan dat het belangrijk is de training op diverse locaties in Nederland te verzorgen. Het Netwerk Digitaal Erfgoed werkt daarbij graag samen met een verschillende partners in Nederland. Zo kunnen we nog beter samen werken aan duurzame toegankelijkheid.

Geef je op voor de voorjaarscursus

Leren Preserveren is de cursus waarbinnen erfgoedspecialisten samen aan de slag gaan met duurzame digitale toegankelijkheid. Wil je ook leren preserveren? De voorjaarscursus vindt weer plaats in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en de data zijn inmiddels ook bekend:

  • dinsdag 10 maart
  • dinsdag 7 april
  • dinsdag 12 mei

Je kunt je opgeven voor de nieuwe cursusronde via het formulier op www.lerenpreserveren.nl. Hier vind je ook meer informatie over de inhoud, kosten en voorwaarden van de cursus.

Categorised in:

Comments are closed here.Translate »
Top