beeldband

Leren Preserveren in oktober in Zwolle: meld je aan

10 July 2019 Published by Leave your thoughts

Je kunt je nog inschrijven voor de groepscursus Leren Preserveren die in oktober in Zwolle van start gaat. In drie bijeenkomsten leer je de basis van het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. De cursus is bedoeld voor alle medewerkers van erfgoedinstellingen die met digitaal erfgoed te maken hebben.

Deze keer wordt de cursus gegeven door de coaches van Het Nieuwe Instituut, Nationaal Archief, Netwerk Digitaal Erfgoed en Historisch Centrum Overijssel (HCO). Het HCO in Zwolle is ook de locatie waar de drie cursusdagen plaatsvinden.

Samen aan de slag

Aan bod komen praktijkgerichte kennis en tools over de duurzame toegang tot digitale informatie die je in de eigen organisatie kunt toepassen. Je krijgt opdrachten, toegang tot de digitale leeromgeving en begeleiding van de coaches. Ook zijn er presentaties van experts van verschillende instellingen. Binnen de diverse groep deelnemers wordt veel kennis en ervaringen uitgewisseld; een onderdeel dat door de eerdere cursisten erg gewaardeerd wordt.

Data bijeenkomsten

Tijdens de najaarscursus zijn er 3 groepsbijeenkomsten: op 8 oktober, 5 november en 3 december.

Meer informatie en inschrijven

Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Inschrijven kun je direct doen via www.lerenpreserveren.nl. Op deze website lees je nog meer informatie over de cursus en heb je de mogelijkheid om de online modules zelfstandig te doorlopen.

Folder Leren Preserveren najaar 2019 [PDF]

Train-de-trainer

We nodigen voor deze cursus Leren Preserveren met nadruk ook mensen uit die zelf trainer willen worden. We zijn bezig met een train-de-traineraanpak, waarmee we willen zorgen dat er in het erfgoednetwerk meer trainers komen die kennis kunnen overdragen. Bijvoorbeeld voor je eigen instelling, collega-instellingen of in je eigen regio. Leren Preserveren is het eerste onderwerp waarmee we dit willen doen. Als je hiervoor belangstelling hebt, dan horen we graag van je! Neem in dat geval even contact op met Marcel Ras, domeinmanager Digitaal Erfgoed Houdbaar, dan bespreken we de mogelijkheden.

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top