beeldband

Leeromgeving van cursus Leren Preserveren is live

5 July 2017 Published by Leave your thoughts

Geïnteresseerden kunnen nu op www.lerenpreserveren.nl gratis de cursus Leren Preserveren volgen als online zelfstudie. De uitgebreide groepscursus start in oktober, er is nog plek. Leren Preserveren is een basiscursus voor medewerkers van erfgoedinstellingen die basiskennis op willen doen over het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk maken van digitale informatie in de praktijk.

Twee cursusvarianten

Bij de groepscursus profiteert de cursist naast het (kosteloos en vrij toegankelijke) online cursusmateriaal van:

  • het maken van opdrachten,
  • het bijwonen van drie lesdagen met onder meer presentaties van experts,
  • begeleiding en feedback door coaches,
  • samenwerken en kennismaken met vakgenoten,
  • een certificaat na het bijwonen van alle bijeenkomsten en het afdoende voltooien van de opdrachten.

De eerste groep start in oktober en komt op 3 oktober, 7 november en 28 november bij elkaar. Meer informatie en aanmelden

De online zelfstudievariant is vanaf nu beschikbaar. Aanmelden is niet nodig, deelnemers kunnen de cursus op ieder gewenst moment starten en op hun eigen tempo afronden.

Startpagina van de cursus Leren Preserveren

“Superleuke cursus”

De cursus is een initiatief van het Netwerk Digitaal Erfgoed, Het Nieuwe Instituut en de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. In april en mei werd de cursus succesvol getest door een groep pilotcursisten en door hen beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 8.1. “Complimenten voor de superleuke cursus die me veel nieuwe inzichten bracht, en ook handvatten om ‘groot te denken, en klein te beginnen’”, aldus een van de deelnemers.

Meer informatie

De cursus Leren Preserveren wordt op 21 september officieel gepresenteerd tijdens het mini-congres ‘Leren Preserveren: duurzame kennis over duurzame toegang‘ bij Het Nieuwe Instituut. U bent hiervoor bij deze van harte uitgenodigd.

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top