beeldband

Eerstvolgende vragenuur social media-archivering in teken van juridische en ethische aspecten

20 April 2020 Published by Leave your thoughts

Donderdag 23 april staat het Vragenuur Social Media Archivering in het teken van de juridische en ethische aspecten van social media-archivering. Je kunt vrijblijvend deelnemen via deze Zoomlink.

Rechten en privacy

In april organiseren het Netwerk Digitaal Erfgoed en het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis iedere donderdag tussen 11 en 12 uur een online vragenuur voor al je vragen rondom social media-archivering. Omdat er nog veel onduidelijkheid bestaat over zaken als rechten en privacy bij het archiveren van social media, staat het vragenuur van donderdag 23 april in het teken van de juridische en ethische aspecten van social media.

AVG en social media

Mirjam Schaap (Stadsarchief Amsterdam) vertelt over haar onderzoek naar het beschikbaar stellen van sociale media-collecties en op welke juridische en ethische vraagstukken zij daarbij stuitte. Ook is er aandacht voor de AVG en hoe de wet van toepassing is op social media. Robert Gillesse vertelt bovendien over het onderzoek van IISG naar ethische aspecten bij social media.

Je kunt deelnemen via deze Zoomlink.

Meer informatie

De aanleiding voor dit wekelijkse vragenuur is de acute vraag van erfgoedinstellingen hoe om te gaan met het archiveren van alle extra berichtgeving rondom het coronavirus. De onderwerpen en antwoorden die aan bod komen, worden telkens in een FAQ vastgelegd. Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van alle bevindingen, meld je dan aan voor de maillijst Social Media Archivering. Dat kan via marcel.ras@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top