beeldband

Inschrijving bijeenkomsten E-mailarchivering en Essentiële kenmerken geopend

11 October 2017 Published by Leave your thoughts

Ter gelegenheid van International Digital Preservation Day op 30 november organiseren het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Kennisplatform Preservation en de NCDD twee bijeenkomsten in de Hoftoren bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. ‘s Ochtends verdiepen we ons met de deelnemers in het archiveren van e-mail: hoe selecteer je en hoe bescherm je de privacy? ‘s Middags staan de essentiële kenmerken van digitale objecten centraal. Deze zijn noodzakelijk voor het authentiek en langdurig toegankelijk maken van de objecten.

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden via de pagina’s van de bijeenkomsten:

International Digital Preservation Day

Op 30 november vindt de eerste International Digital Preservation Day (IDPD) plaats. Dit is een initiatief van de Digital Preservation Coalition en een groot aantal internationale partners, waaronder het Netwerk Digitaal Erfgoed en de NCDD. We staan dan stil bij wat we met elkaar al hebben bereikt en hopen nog meer bewustzijn en betrokkenheid te creëren voor wat ons in de komende jaren nog te doen staat om ons maatschappelijke digitale geheugen (archieven, bibliotheken, AV/media, cultuur en wetenschap) voor de toekomst veilig te stellen.

De dag is ook bedoeld om de aandacht te vestigen op de digitale collecties die wereldwijd beheerd worden door alle soorten organisaties. Erfgoedinstellingen in Nederland besteden op diverse manieren aandacht aan International Digital Preservation Day. Lees op de website van de NCDD hoe uw instelling ook deel kan nemen en welke activiteiten er worden aangeboden.

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top