beeldband

Goede beoordeling voor cursus Leren Preserveren

26 April 2018 Published by Leave your thoughts

Vorige week rondden 14 cursisten met succes de basiscursus Leren Preserveren af. De cursisten beoordeelden de cursus voor erfgoedprofessionals met een 8.

Verdieping en interactie

“Er was veel informatie te vinden die aanzette tot nadenken, ik heb veel geleerd”, aldus een van de cursisten. Ook de interactie tussen de cursisten onderling en met de coaches werd gewaardeerd, omdat het inzicht biedt in elkaar praktijk en uitdagingen. De vorige (en tevens eerste) ronde van de cursus werd tevens met een 8 gewaardeerd.

Over de cursus

De cursus Leren Preserveren biedt erfgoedprofessionals de basiskennis voor het duurzaam opslaan, beheren en toegankelijk houden van digitaal erfgoed. De cursus is ontwikkeld door het Netwerk Digitaal Erfgoed, Het Nieuwe Instituut en de toenmalige Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid. Tijdens de cursus worden cursisten begeleid door coaches Frans Neggers van Het Nieuwe Instituut, Marcel Ras van het Netwerk Digitaal Erfgoed en Remco van Veenendaal van het Nationaal Archief. Ook zijn er presentaties van experts over actuele thema’s.

Uitreiking certificaten bij de voorjaarsronde Leren Preserveren 2018

Inschrijving najaarsronde

Wilt u ook beter voorbereid zijn op de uitdagingen van het duurzaam toegankelijk houden van digitaal materiaal in uw organisatie? De volgende cursus, bestaande uit 3 groepsbijeenkomsten en online zelfstudie, start op 11 september. Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

Organisaties kunnen met behulp van het online cursusmateriaal ook zelf interne trainingen verzorgen. De cursus is daarnaast kosteloos als individuele online zelfstudie te volgen. Kijk voor meer informatie over de cursus en het inschrijven op de website van Leren Preserveren. Met vragen kunt u terecht bij info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Gecategoriseerd in :

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top