beeldband

Certificaat Leren Preserveren voor 14 erfgoedprofessionals

17 April 2018 Published by Leave your thoughts

Alle 14 deelnemers aan de voorjaarsronde van de cursus Leren Preserveren bewezen vandaag, tijdens de laatste cursusdag, dat zij hebben gedaan waar ze voor kwamen: leren preserveren. Zij rondden de cursus succesvol af, met een certificaat als bewijs.

Uitreiking certificaten Leren Preserveren, 17 april 2018

Praktijkgericht

De cursisten werken voor uiteenlopende erfgoedinstellingen: vertegenwoordigd waren regionale en provinciale archieven, een kennis- en onderzoeksinstituut, een museum, een sociaal historisch centrum, een ministerie en een uitkeringsinstantie. Hoe divers ook, de deelnemers deelden dezelfde behoefte aan praktijkgerichte kennis en tools over de duurzame toegang tot digitale informatie die ze in de eigen organisatie kunnen toepassen.

Met behulp van een digitale leeromgeving, opdrachten, drie lesdagen met presentaties van experts en uitwisseling tussen vakgenoten en daarnaast begeleiding door coaches wil de cursus Leren Preserveren hier zo’n goed mogelijk antwoord op geven.

Leren Preserveren

De cursus is ontwikkeld door Het Nieuwe Instituut in samenwerking met het Netwerk Digitaal Erfgoed en de toenmalige NCDD. Het team van coaches bestaat uit Frans Neggers (Het Nieuwe Instituut), Remco van Veenendaal (Nationaal Archief) en Marcel Ras (Netwerk Digitaal Erfgoed). Sinds medio 2017 bieden we jaarlijks tweemaal een groepscursus aan. De eerstvolgende cursus start op 11 september in Den Haag. Er zijn op dit moment nog 8 plaatsen vrij.

De cursus kan ook kosteloos als zelfstudie gevolgd worden. Iedereen kan op eigen gelegenheid de modules in de online leeromgeving doorlopen op www.lerenpreserveren.nl. Er is dan geen begeleiding door coaches of interactie met andere deelnemers.

Meer informatie

Zoekt u verdere informatie? Kijk dan op www.lerenpreserveren.nl of neem contact met ons op via info@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

 

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top