beeldband

Finalisten Digital Preservation Awards 2018 nu bekend

7 September 2018 Published by Leave your thoughts

Drie studenten hebben met hun onderzoek de shortlist gehaald voor de prijscategorie Most Distinguished Student Work in Digital Preservation van de Digital Preservation Awards, zo maakte de Digital Preservation Coalition (DPC) eerder deze week bekend.

De kanshebbers zijn afkomstig van de universiteiten van Glasgow, Liverpool en Illinois at Urbana-Champaign. Lees verder op de site van de DPC over de studenten en hun werk.

Andere finalisten

Vandaag werden ook de finalisten voor de categorieën Safeguarding the Digital Legacy en Most Outstanding Digital Preservation Initiative in Commerce, Industry and the Third sector bekendgemaakt, met daarbij Music Treasures van de Stichting Omroep Muziek (SOM) als Nederlandse kanshebber. Vanaf maandag 10 september kan er gestemd worden op alle finalisten.

Digital Preservation Awards

De prestigieuze internationale Digital Preservation Awards worden elke twee jaar uitgereikt aan mensen of organisaties die op een significante en innovatieve manier hebben bijgedragen aan het veiligstellen en toegankelijk houden van ons wereldwijde digitale erfgoed. De hoofdorganisator is de Digital Preservation Coalition. Marcel Ras, programmamanager van het Netwerk Digitaal Erfgoed, maakt tevens onderdeel uit van de internationale jury. Dit jaar vindt de prijsuitreiking plaats tijdens een feestelijke ceremonie op 29 november in Amsterdam.

Er zijn Awards in vijf categorieën:

Categorised in:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Translate »
Top