• nl

Het Netwerk in de praktijk: het onderwijs

De erfgoedsector kan veel voordeel halen uit het gebruiken van de resultaten die in het Netwerk Digitaal Erfgoed worden opgeleverd, ongeacht de sector, grootte of type collectie van de instelling. We werken daarom in alle drie werkprogramma’s samen met organisaties om de voor hun interessante hardware, software, tools en kennis in gebruik te nemen. Zie ook de betreffende projecten bij Digitaal Erfgoed Bruikbaar en Digitaal Erfgoed Houdbaar.
Zo laten we instellingen zien hoe de resultaten ingezet kunnen worden ter ondersteuning van hun missie en activiteiten, zowel individueel als in een samenwerkingsverband.

Digitaal erfgoed in het onderwijs

Bij Digitaal Erfgoed Zichtbaar kijken we onder meer naar het gebruik van digitaal erfgoed in het onderwijs. Door middel van onderzoek brengen we in kaart wat de behoeften in het onderwijsveld zijn bij het gebruik van digitaal erfgoed en het netwerk van erfgoedinformatie. Erfgoedinstellingen en educatieve uitgevers kunnen vervolgens zelf met de resultaten aan de slag om erfgoedinformatie in het onderwijs toe te passen.

Meer informatie

We gaan graag met je in gesprek over dit project en staan altijd open voor nieuwe deelnemers. Je kunt hiervoor contact opnemen met Chris Groeneveld, domeinmanager Digitaal Erfgoed Zichtbaar, via chris.groeneveld@netwerkdigitaalerfgoed.nl of 06 51 44 80 00.
Translate »
Top