• nl

Meedoen aan de campagne

Geheugen van Nederland is een collectieve campagne van erfgoedinstellingen, die via het Netwerk Digitaal Erfgoed wordt georganiseerd en gefinancierd. Dat betekent dat er voor de deelnemende instellingen géén additionele kosten zijn, terwijl zij wel direct kunnen profiteren van de extra aandacht en bezoekers op hun website als resultaat van de campagne.

Bekijk de (geplande) thema’s voor inspiratie!

Hoe kunnen wij deelnemen aan de campagne?

Dat is eigenlijk heel simpel. Wanneer er binnen jouw instelling belangstelling is voor deelname aan Geheugen van Nederland, geef dat dan door aan de campagneleiding (info@geheugenvannederland.nl). Er zal dan met jullie contact worden opgenomen om de ideeën en mogelijkheden met elkaar te verkennen. Tijdens de kennismaking bespreken we onder andere de toepasbaarheid binnen een van de thema’s, eventuele auteursrechten, organisatie en planning.

Wanneer is besloten welke content van jouw instelling in de campagne wordt gebruikt, dan gaat de redactie aan de slag met jullie contactpersoon om teksten en beeld- en videomateriaal samen te stellen voor een artikel op de campagnewebsite en mogelijk ook een bericht voor sociale media. Jullie contactpersoon kan desgewenst vrijblijvend deelnemen aan bijeenkomsten van het redactienetwerk, en op die manier andere deelnemers leren kennen.

Hoe kunnen wij de campagne ondersteunen?

De campagne kan worden ondersteund door het onder de aandacht te brengen van jullie eigen volgers (via Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, nieuwsbrieven en dergelijke). De kernboodschap / slogan van Geheugen van Nederland luidt:

(Ontdek) onvergetelijke verhalen (in de online collecties van erfgoedinstellingen)

Nodig uit om de sociale mediaberichten op Facebook en Instagram te volgen. Bij het delen van sociale mediaberichten is het belangrijk de betrokkenheid en de context duidelijk te maken, bijvoorbeeld met een tekst als: ‘<naam instelling> is een van de deelnemers van Geheugen van Nederland’.

Daarnaast is het ook mogelijk om de bezoekers van jullie website te laten zien dat de instelling deelneemt aan Geheugen van Nederland, door het logo toe te voegen aan (bijvoorbeeld de footer van) jullie website.

logo Geheugen van Nederland

Vragen en suggesties

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de campagneleiding: info@geheugenvannederland.nl. Ook voor praktische ondersteuning bij het plaatsen van het logo op de eigen website, of bijvoorbeeld tekst- en beeldmateriaal voor communicatie over de campagne kun je hier aankloppen. Suggesties met betrekking tot de inhoud van de campagne (thema’s, onderwerpen, verhalen of interessante publieksacties) kunnen je sturen aan de redactie: redactie@geheugenvannederland.nl.

Meer informatie
Translate »
Top