• nl

Het Netwerk in de praktijk

De erfgoedsector kan veel voordeel halen uit het gebruiken van de resultaten die in het Netwerk Digitaal Erfgoed worden opgeleverd, ongeacht de sector, grootte of type collectie van de instelling. We werken daarom in alle werkprogramma’s samen met organisaties om de voor hun interessante hardware, software, tools en kennis in gebruik te nemen. Zie ook de betreffende projecten bij Digitaal Erfgoed Zichtbaar en Digitaal Erfgoed Bruikbaar.
Zo laten we instellingen zien hoe de resultaten ingezet kunnen worden ter ondersteuning van hun missie en activiteiten, zowel individueel als in een samenwerkingsverband.

Praktijkvoorbeelden

We werken met een aantal partners aan de implementatie van voorzieningen op het gebied van duurzame toegang: Erfgoed Brabant, TresoarRedBotNetwerk OorlogsbronnenNetwerk Oorlogsbronnen en Maritiem Digitaal. Meer informatie over deze activiteiten volgt binnenkort.

De geleerde lessen delen we met alle partners in het netwerk, zodat anderen hiervan kunnen profiteren op het moment dat zij voorzieningen in gebruik willen nemen.

Meer informatie en deelnemen

Ben je geïnteresseerd in deze praktijkvoorbeelden of zoek je meer informatie? Neem dan contact op met Marcel Ras, domeinmanager Digitaal Erfgoed Houdbaar, via marcel.ras@netwerkdigitaalerfgoed.nl.
Translate »
Top