• nl

Internationaal

Om op de hoogte te blijven van internationale ontwikkelingen en eigen kennis en ervaring ook buiten de landsgrenzen te delen, onderhouden we contacten met een aantal internationale organisaties en samenwerkingsverbanden met expertise op het gebied van digitaal erfgoed. Dit past bij de ambitie van het Netwerk Digitaal Erfgoed om grenzeloos samen te werken.

Partnerschappen

  • Digital Preservation Coalition (DPC): De NCDD en DPC werken sinds 2014 op basis van een ‘friendship agreement’ samen om digitale duurzaamheid internationaal te bevorderen. Gezamenlijke activiteiten omvatten onder andere een webinarreeks, kennis- en informatieoverdracht, tech watch-rapporten en bijeenkomsten als de Digital Preservation Awards. Met het overgaan van de NCDD in het Netwerk Digitaal Erfgoed in 2018 neemt het Netwerk Digitaal Erfgoed deze overeenkomst over.
  • Open Preservation Foundation (OPF): In april 2016 tekenden de NCDD en de OPF een overeenkomst om intensiever samen te werken op het gebied van digitale duurzaamheid. Doelstellingen zijn onder andere gedeelde planningsdocumenten, gezamenlijke educatieve activiteiten en het bevorderen van de duurzaamheid van software. Ook deze samenwerking gaat vanaf 2018 door onder de vlag van het Netwerk Digitaal Erfgoed.

Internationaal netwerk

Een greep uit ons internationale netwerk:

Naast de samenwerking op organisatieniveau zijn er contacten met vele experts op het gebied van digitaal erfgoed. Ook profiteert het netwerk van de internationale contacten die de deelnemende instellingen inbrengen.
Translate »
Top
Netwerk Digitaal Erfgoed